המלצת צפייה ליום השואה
ביום השואה לוח השידורים בטלויזיה מספק תכנים שאותי אישית מרתקים, הן בשל ההקשר השושלתי, בכל זאת אשכנזיה דור שלישי לניצולים, הן בשל ההקשר ההיסטוריה האישית שלי - שני תארים בהיסטוריה של העם היהודי ושנות הוראת היסטוריה בתיכוני ישראל, ובשנים האחרונות נוסף תחום עניין שמאחד את השניים הקודמים ומשלים אותם - אני מחפשת סרטים עם ניחוח קונסטלטיבי.
נכון שיש לכם מלא זמן מסך עכשיו?, אז הנה המלצה שלי על שני סרטים דוקומנטריים מופלאים ממש:
"הסודות של אידה"
"אתה חי רק פעמיים"
וואו וואו איזו עשייה דוקומנטרית משובחת!
שני הסרטים האלה ערוכים כתעלומות בלשיות עם התפתחויות קונסטלטיביות מרגשות, והצפייה בהם העניקה לי השראה לכתוב את המילים הבאות - קראו לזה המלצת צפייה לא שגרתית, ממילא אין שום בדבר שגרתי בחיינו עתה, חוץ מעצם זה שאין שגרה...
סשן קונסטלציה הוא כמו פענוח של תעלומה בלשית. ראשית באים עם שאלה- נושא שרוצים לפתוח בו צוהר חדש. זהו השער שהמעבר דרכו מוציא אותנו למסע חקר בלשי.

תחילה מגששים באפילה, ואז נדלקת באיזה שהוא מקום עששית קטנה, עוד ועוד רובדים של הסיפור הולכים ומתגלים.
ואז מגיע שלב שכל כך הרבה עששיות נדלקו שיש אור גדול כל-כך שהוא מסמא את העין. זה השלב הכאוטי בסשן, הכאוס שבא אחרי הסדר הישן ושממנו מתחיל להתארגן סדר חדש, אחר, סדר שיש בו תנועה מאזנת למערכת. התחלה של ריפוי.
בשלב הזה בסשן מתחילים לראות מבפנים, לא מהעיניים. רואים מתחושות הגוף, רואים מהאינטואיציה. מרגישים.
האיזון מתחיל לחזור למערכת: רובד עמוק מתגלה, זה סיפור אחר, לא משהו שחשבנו שיכול להיות. אנחנו יודעים שזה-זה כי המערכת נרגעת מהסערה, הנציגים בסשן מתחילים לחוש בנוח, מרגישים זרימה אנרגטית של אהבה, מה שהיה תקוע עכשיו יכול לנוע. אפשר לנשום בחופשיות.
סיפור חדש מתחיל. סיפור טוב. האהבה זורמת בשושלת בחופשיות.
לכו לראות את שני הסרטים, תכתבו לי אחר כך מה הרגשתם, האם ממש יכולתם לראות את ההתפתחות הקונסטלטיבית, את פתרון התעלומה הבלשית.
בא לכם להיות בייצוג שרלוק הולמס ועוזרו ווטסון?
טלפנו אליי ונקבע פגישה בלשית קונסטלטיבית משלנו.
סיון אבני - הכל יחסים - טיפול מערכתי בזוגיות והורות מבוסס קונסטלציה משפחתית.